+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Join Date
    May 2006
    Location
    Brea, California
    Posts
    3,459

    Default Problems with VISTA-HELP!

    Okay, here is the deal! I have a tool bar on the bottom that says "Trusted sited/Protected Mode: off" I have to keep double clicking on it to open sites. It is some kind of internet security thing. WELL, I thought it was the Norton that came with the computer, so I uninstalled Norton. That blasted thing will not go away and it is interfering with everything I am doing. I am having problems downloading etc. In other words, I can not download pics, kits, templates etc. I HATE THIS!!!!! I have looked all over control panel for a FIX but I think I made the problem worse.

    Can anyone explain what the heck this is and most importantly, how to get rid of it?????
    OWNER OF THE B&B in SCRAPSVILLE

    My Buddies are Maggie Mae, Knzus,Gotart, Patty, Mom7911, Winnie49, JAMIEPT, TWPClerk, and Poppabob
    !


    nie

  2. #2
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Nova Scotia
    Posts
    8,450

    Default

    Is it a firewall.I hate Vista.

    My Buddies -- Sue, Smiles, Jazzereal, Eng, Crops, Terry & Wolvsie35 , Onie, Marion, Jenna's Mommy, All My Memories, Winnie49, Tiffanys Scraps, Grannywin,emst




  3. #3
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Joplin MO
    Posts
    730

    Default

    Quote Originally Posted by OnieRN View Post
    Okay, here is the deal! I have a tool bar on the bottom that says "Trusted sited/Protected Mode: off" I have to keep double clicking on it to open sites. It is some kind of internet security thing. WELL, I thought it was the Norton that came with the computer, so I uninstalled Norton. That blasted thing will not go away and it is interfering with everything I am doing. I am having problems downloading etc. In other words, I can not download pics, kits, templates etc. I HATE THIS!!!!! I have looked all over control panel for a FIX but I think I made the problem worse.

    Can anyone explain what the heck this is and most importantly, how to get rid of it?????
    Mine says "internet/protected mode: on". If you double click those words you can change your security settings to be on" from the next window that open with a click. I don't know if that fixes your problem or not.
    My buddy is GrannyWin.
    My sister, my friend, Laurie016. My daughter, mortonmomof2.

  4. #4
    Join Date
    May 2006
    Location
    Brea, California
    Posts
    3,459

    Default

    Quote Originally Posted by KPierce View Post
    Mine says "internet/protected mode: on". If you double click those words you can change your security settings to be on" from the next window that open with a click. I don't know if that fixes your problem or not.
    I figured out that I can double click it but I'm having to do that with EVERY page and EVERY site. That is too much trouble to deal with. There must we something we can do to get rid of that crap! I can not even download!!!!
    OWNER OF THE B&B in SCRAPSVILLE

    My Buddies are Maggie Mae, Knzus,Gotart, Patty, Mom7911, Winnie49, JAMIEPT, TWPClerk, and Poppabob
    !


    nie

  5. #5
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Wisconsin
    Posts
    3,409

    Default

    Onie sorry I don't have vista. I know how frustrating that can be!! Crops has Vista-hopefully she will see this and help you out. Sorry friend.

    My Buddies are Marion, Kimbob, Jazziel (RIP), Wolvsie35, Crops2dawn, Makeyesup, Kazr, Moonfairy, Moonlightpearl, and scrappyaggie48

  6. #6
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Joplin MO
    Posts
    730

    Default

    Quote Originally Posted by OnieRN View Post
    I figured out that I can double click it but I'm having to do that with EVERY page and EVERY site. That is too much trouble to deal with. There must we something we can do to get rid of that crap! I can not even download!!!!
    Did you make the change permanent when you double clicked? There is a place on the window that opens to click and make the change permanent then apply and OK. Then you have to reboot.

    Also, my internet security is set to Med/High. When you look at "Custom Level" the settings for download of images and files is enabled on my computer. That is about 1/2 way down the list.
    Last edited by KPierce; 10-08-2008 at 07:31 PM.
    My buddy is GrannyWin.
    My sister, my friend, Laurie016. My daughter, mortonmomof2.

  7. #7
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bethlehem, Pa.
    Posts
    4,560

    Default

    Sorry Onie, but I think you cant get rid of it, its there to protect your computer.... Mine is like KP's...its set...Protected Mode: On when you double click it, make sure you select a zone...(blue world) Internet, I have mine set at low...dont know why, but I havent had any problems with that setting. Also make sure enable protected Mode is checked, then reboot your computer... If that doesnt work, un check the protection mode and reboot again, who knows maybe that will get rid of it...but I am not sure, as I have never did that....let us know, ok?

    My Buddies: Jazz, Smile, Sue, Eng and Eye "CHILLS", Poppabob, PKdoll, Onie, Pickngrin

  8. #8
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Hanover, Ontario, Canada
    Posts
    5

    Default Vista Firewall

    You have my sympathy. I too have Vista and am looking into having it taken off my computer and replacing it with XP. However, to get around your problem, click on start, then go to Control Panel and look under Security. Click on "allow program through Windows Firewall". This is where you set up your firewall. First check the General tab to see if the "On" is checked and if the block all connections is checked. You don't want to block all connections. Go to the Exceptions tab and check off all the programs you use that you don't want blocked and save those settings. You must be logged on as Administrator to make these changes.

    I hope this helps and solves your problem.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Joplin MO
    Posts
    730

    Default

    I don't think I would recommend setting the internet security to low. Mine is set to Med/High and I can download anything I want to download with no problem.
    My buddy is GrannyWin.
    My sister, my friend, Laurie016. My daughter, mortonmomof2.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Wisconsin USA
    Posts
    6,456

    Default

    Same here. I am running Vista without any problems. The only thing I turned off is the user account control. That thing is a pain in the you-know-what.

Similar Threads

  1. I really need help with Vista & SBM
    By letjesusreign in forum Scrapbook MAX! Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 09-02-2008, 09:51 AM
  2. Need vista help!!!!
    By OnieRN in forum NSBR
    Replies: 6
    Last Post: 08-25-2008, 06:54 AM
  3. Vista - God Help Us
    By Vanessa in forum NSBR
    Replies: 16
    Last Post: 05-20-2008, 10:43 AM
  4. Using SBM with Vista
    By TannersScrappin'Momma in forum Scrapbook MAX! Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 03-19-2008, 05:59 PM
  5. vista?
    By nanwu in forum Scrapbook MAX! Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 11-26-2007, 09:42 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts